• SNABB OCH KOSTNADSFRI FRAKT
 • KUNDSERVICE, VARDAGAR 9-16
 • FULL RETURRÄTT PÅ ALLA VAROR
 • BRA KUNDOMDÖMEN

Hvilket täcke ska jag välja?

Här är ett par tips om hur du hittar det täcke som passar dig bäst. Att välja täcke är något personligt som helt beror på vad just du tycker är bekvämt.

Helårstäcke eller sommartäcke

Somliga människor är naturligt varma i sängen medans andra ofta fryser om natten. Därför är det smart att baserat sitt val på om vilken av dessa två katergorier man passar in i. Som tur är, är sidentäken fantastiskt bra på att reglera temperaturer och garanterar en behaglig temperatur, oavsett om du är kall eller varm.

Silkeland har två olika sorters sidentäcken.

 • Helårstäcke
  Efter som silke är otroligt temperaturreglerande rekommenderar vi de flesta att välja denna sorten. Täcket innehåller 370 g silke per kvadratmeter, eller totalt 1100 g silke per täcke. Detta täcke kommer hålla dig varm och behaglig även på vintern , och tack vare sin kylande förmåga lämpar det sig också för sommarbruk.
 • Sommartäcke
  Våra sommartäcken passar de som ofta känner sig varma och de erbjuder optimal komfort under varma sommarnätter. Täcket är lätt nog att motverka upphettning, fast samtidigt tjockt nog att garantera att du inte småfryser under en svalare sommarnatt. Täcket innehåller 190 g silke per kvadratmeter, eller totalt sätt knappa 600 g per täcke..
  Sommartäcken är dessutom perfekta för sommarhuset eller husvagnen då sidentäcken inte börjar lukta från fuktiga inomhusklimat,, något som vanliga duntäcken gärna gör.

Vår i silke eller bomull

Vår är det material som omgiver själva silket. Vi säljer sidentäcken med skal i både bomull och silke. Båda täckena innehåller samma stoppning - 100% Öko-Tex Mulberry-silke - och har därför samma värmereglerande egenskaper. Den främsta skillnaden är att täcken med vår i silke känns mjukare. Generellt sätt är båda sorternas täcke bra på att försäkra en bra sovmiljö, framför allt eftersom kvalster inte trivs i silke. Sidentäcken med silkesskal kan däremot vara extra hjälpsamma för de som lider av krafti allergi eftersom de också motverkar kvalster i skalet.

Kombinationsmöjligheter

Sidentäcken är tunnare än vanliga täcken och kan därför kombineras med olika sorters täcken om man lägger dem innanför påslakanen. Längst kanterna på våra täcken hittar du små öglor som kan användas till att antingen fästa påslakanet eller för att fästa andra täcken och skapa egna kombinationer.