• SNABB OCH KOSTNADSFRI FRAKT
  • KUNDSERVICE, VARDAGAR 9-16
  • FULL RETURRÄTT PÅ ALLA VAROR
  • BRA KUNDOMDÖMEN

Fördelarna med siden och silke

Silke är allergivänligt

Silke är en naturlig antiallergisk produkt som ger en garanterat kvalsterfri miljö. Använder du både sidenlakan och sidenkuddar kan alltså mängden kvalster minska betydligt. Detta har en direkt påverkan på din sömn och är särskilt gynnsamt för personer med allergibesvär.

Silke är temperaturreglerande

Silke har en förbluffande förmåga att hålla oss svala när det är varmt och varma när det är kallt genom att leda bort kroppsvärme. Traditionella täcken av dun, fjädrar och polyester fungerar istället som tryckkokare. Medan vi sover reflekteras värmen tillbaka från täcket istället för att stötas bort och på morgonen vaknar vi upp varma, svettiga och med våta sängkläder. Långfibriga sidentäcken tillverkas med en teknik där silkestrådarna vävs ovanpå varandra. Detta ger materialet den unika förmågan att hålla kroppstemperaturen jämn under hela natten för en bättre nattsömn. Läs mer om produkten. Läs mer om produkten.

Våra produkter är STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificert

Silket i våra sidenprodukter kommer från silkesfjärilens larver som levt på naturliga och obesprutade mullbärsträd. Larverna som producerar kokonger av silke är extremt ömtåliga. Minsta lilla besprutning av bekämpningsmedel på plantan är tillräckligt för att döda en larv. Därför måste miljön som larven lever i vara 100% ekologisk. Allt arbete som utförs i produktionen av våra sidenprodukter sker för hand, kokongerna tvättas i kristallklart vatten från underjordiska källor och är garanterat fritt från föroreningar. Silkelands sidenprodukter är således helt fria från kemikalier (däribland klor och blekningsmedel) och andra orenheter som ofta förekommer i maskinproducerat siden.

Med våra sidentäcken kan du sova gott, året om

Alla våra sidentäcken kan användas året om. Silket i ett täcke från Silkeland väger mellan 1040 och 1140 g, beroende på produktens mått och håller dig varm och trygg även under våra barska nordiska vintrar. Sover du hellre med tunna sängkläder kan vi rekommendera ett av våra härliga sommartäcken. De väger lite mindre och är speciellt framtagna för kunder som gillar att sova lätt och luftigt. Är du osäker på vilket täcke som passar bäst kan du läsa mer om rätt val av sidentäcke här.

Lyxig komfort

Tack var det långfibriga mullbärsilkets naturliga egenskaper anpassar sig våra täcken efter din kroppsform. Det lätta materialet och silkets temperaturreglerande effekt förbättrar din sovupplevelse. När kroppen inte själv behöver reglera sin temperatur är det lättare att få en god nattsömn.

Hör av dig om du har speciella önskemål. Vi kan skräddarsy det perfekta täcket för dig.

Vi levererar även specialbeställda täcken. Har du frågor kan du kontakta oss på info@silkeland.se.

Læs mere om pleje af silkedyner. Lidt solskin er alt der behøves.

Det er sikkert meget nemmere end du tror, at passe godt på din silkedyne og sikre den et langt liv. Læs om tips og tricks til at pleje silkedyner.